Endelig kan jeg spise meg mett uten å legge på meg


Belinda stråler og er forståelig nok kjempefornøyd med hva hun har oppnådd. Hun begynte på kurset Lev Lettere for to år siden, og i løpet av et halvt år gikk hun ned hele 38 kilo! 

Vi har hatt tett kontakt hele tiden, men uten å fysisk treffe hverandre. I juni ba jeg henne ta toget inn til Oslo for å høre mer om opplevelsene hennes av å ha gått gjennom en så stor vektnedgang, og ikke minst hvordan prosessen frem til målet hadde vært. Belinda er aktiv som utstiller og oppdretter av lundehund, men heldigvis fant hun litt tid til meg mellom møte med valpekjøpere og hundeutstilling i Trondheim.

- Jeg har prøvd det som er av slankekurer, det har vært shaker og piller, men også de helt tradisjonelle hvor man teller kalorier. De fleste har hatt en viss effekt, men jeg syntes det var mange forsakelser og jeg var ofte sulten. Dessuten gikk jeg opp i vekt kort tid etter at slankekurene var over.

- For meg har det vært en ny opplevelse å kunne spise meg mett uten dårlig samvittighet. Kostplanene er fulle av masse god mat, jeg syntes faktisk at det ble litt i meste laget noen ganger. Stig sa til meg en gang at det har mer å si hvordan du setter sammen maten enn hvor mye du spiser. Dette har jeg aldri tenkt over tidligere, men har etter hvert oppdaget at akkurat slik fungerer det, sier Belinda.

 

Slik kom Belinda i gang med vektnedgangen

Da Belinda meldte seg på kurset, veide hun 102 kilo. Jeg opplevde at hun var en aktiv dame som var bevisst på kostholdet, og som ikke på noen måte overspiste. Til tross for dette hadde kiloene ballet på seg, noe som styrket mistanken min om at hun hadde en ubalanse i tarmfloraen.

Den første uken fikk hun en diett som ga minimalt med næring til tarmfloraen, samtidig som vi tilførte gode, slankende tarmbakterier i form av probiotiske matvarer, blant annet ost og yoghurt.

Deretter gikk hun over til en treukers kostplan hvor det var rikelig med næring til de slankende tarmbakteriene, mens de fetende ble «sulteforet». Samtidig fortsatte vi tilførselen av gode, slankende tarmbakterier.

Tarmbakteriene styrer forbrenningen

Vi har milliarder av tarmbakterier, og det er disse som gir hjernen beskjed om å skille ut fordøyelseshormoner. Disse hormonene er svært viktige for vektkontrollen, de styrer blant annet sult- og metthetsfølelsen, fettlagring og fettforbrenning.

Klikk her for å laste ned listen over matvarer som styrker tarmfloraen

Når tarmbakteriene dine gjør alt de kan for å få kroppen til å lagre fett, blir det selvsagt veldig vanskelig å gå ned i vekt. Det er frustrerende når kroppen så tydelig vil i en annen retning enn hva du ønsker. Og desto bedre når du endelig kan kjenne på følelsen av å spille på lag med kroppen din!

Bedre ketose med en tarm i balanse

- Etter at jeg hadde gjennomført de fire ukene med fokus på tarmhelse, ga Stig meg en ketosemeny, det vil si en kostplan med så lite karbohydrater at jeg kom i ketose. Jeg har forsøkt lavkarbo tidligere, men uten å være i nærheten av den opplevelsen jeg fikk nå, sier Belinda.

Når kroppen ikke får tilført raske karbohydrater, må den lage sitt eget blodsukker. Dette gjør den ved å tære på fettlageret, og så omdanner den fettcellene til ketoner som slippes ut i blodbanen. Dette er en vinn/vinn-situasjon; du får stabilt blodsukker samtidig som du går ned i vekt.

Bli med på en gratis og uforpliktende 7-dagers utfordring!

Ja takk - jeg vil være med!

Stabilt blodsukker har mange fordeler

Når du spiser raske karbohydrater, gjør blodsukkeret et hopp. For å få det ned på et normalt nivå, skiller kroppen ut insulin. Måten insulinet får ned blodsukkeret på, er å omdanne det til kroppsfett.

Blodsukker som går opp og ned, gir svingende energinivå. Man får en opptur akkurat mens det stiger, men blir tilsvarende trøtt når det går ned igjen. Da er veien kort til å ta enda litt flere karbohydrater i håp om å få tilbake energien. I tillegg til at det er utmattende, gir det stor slitasje på bukspyttkjertelen, noe som er en vanlig årsak til Diabetes 2.

Disse fem stegene hjalp Belinda til et lettere liv


❤️ Nullstilling av tarmfloraen hvor en stor del av de gamle tarmbakteriene blir erstattet med nye

❤️ Masse næring til de slankende og gode tarmbakteriene, og ikke noe til de fetende

❤️ Tre uker med minimal mengde karbohydrat for å sette kroppen i god ketose

❤️ Gradvis økning av langsomme karbohydrater for å gjøre ketosen enda mer stabil

❤️ Et kosthold med masse grønnsaker, protein og fett av god kvalitet sammen med daglig tilførsel av probiotiske matvarer

Lyst til å se hva dette kan gjøre for deg?

Bli med på en gratis prøveuke - klikk her!

Hvem er jeg?

Jeg heter Stig Wedvik, er 55 år og utdannet kostholdsveileder og coach. Kurset mitt bygger på personlige erfaringer jeg har gjort etter flere mislykkede og ett vellykket forsøk på å slanke meg. Jeg legger stor vekt på at du etter kurset ikke skal ha følelsen av å leve på diett, men tvert i mot kunne spise deg god og mett og likevel ha full vektkontroll. Akkurat som jeg selv lever...

Les flere saker fra Lev Lettere: