5 om dagen - minst ❣️

At grønnsaker er bra for deg, skal du aldri være i tvil om! De er fulle av vitaminer, mineraler, kostfiber og antioksidanter.

Noen grønnsaker har mer karbohydrater enn andre, så det lønner seg å være bevisst hva du velger. Her har jeg laget en liste over de mest karbovennlige grønnsakene - jeg har ikke rangert dem, for de inneholder bare ubetydelige mengder karbo.

💚 Spinat
💚 Salat
💚 Avocado
💚 Asparges
💚 Oliven
💚 Tomat
💚 Aubergine
💚 Squash
💚 Agurk
💚 Hodekål
💚 Grønnkål
💚 Broccoli
💚 Paprika
💚 Brekkbønner
💚 Rosenkål
💚 Stangselleri

Kanskje tenkte du over at alle disse vokser over bakken? Det er en bra tommelfingerregel å ta med seg: Hold deg til grønnsakene som vokser over bakken. Som en hver god regel har denne også et unntak, og det er mais.
Og unntaket, har et unntak - det er babymais, det kan du trygt spise 😄

Det enkleste er ofte det beste - jeg kan ikke tenke meg så mye jeg liker bedre enn avocado, sherrytomat og fersk mozarella med olivenolje, flaksalt og nykvernet pepper! Her har jeg lagt det oppå to frøknekkebrød - som du ser går jeg for mye pålegg og lite knekkebrød. Olivenolje gir god smak, men er også viktig for at du skal kunne dra nytte av de fettløselige vitaminene i grønnsakene, så bruk olivenlolje som dressing over salaten. Olivenolje er dessuten med til at blodsukkeret holdes stabilt, og gjør at vi skiller ut ekstra av metthetshormonet.

Brød uten karbo?

Her har jeg samlet de brødoppskriftene jeg har hatt mest hell med.
Bare klikk på knappen, så sender jeg deg oppskriftene!

JA TAKK - send meg brødoppskriftene!
Close

50% Complete

Heisann

Så hyggelig at du vil ha oppskriftene! Bare legg igjen fornavn (uten etternavn) og e-post adresse, så sender jeg dem med en gang :-)