Bli en prepper du også!

Har du noen gang kommet hjem sulten og med liten tid før du skal ut igjen? Du scanner kjøleskap, skuffer og skap for noe som kan stagge sulten og samtidig ikke tar noe tid å tilberede. Du leter lengre og lengre bak i skapet og finner til slutt en halv pakke kjeks som får gjøre nytten for denne gang...

Jeg tror alle kan kjenne seg igjen i denne situasjonen. Finner du ikke noe i skapet, så er det innom bensinstasjonen for å få seg en pølse. Å unne seg kjeks eller pølse innimellom er helt greit, men da skal det være fordi du har lyst på akkurat det, og gjerne vil unne deg noe ekstra. Det skal ikke være som vomfyll bare fordi du måtte ha noe å spise før du haster videre.

Skal du lykkes med vektnedgangen, er det viktig å planlegge. Og da må du også huske å planlegge for de anledningene du ikke hadde tatt med i beregningen. Som for eksempel overtid, trafikkork, innstilte tog og lignende. Jeg kaller det prepping - jeg lager opp litt "nødproviant" som jeg sparer til sånne situasjoner.

Lunsjkaker er blant favorittene - det sørger jeg alltid for å ha liggende i fryseren. Har du mikro er det gjort på noen få sekunder å varme dem. Selv har jeg ikke mikro, men det tar ikke mange minuttene i stekepanna heller.

I oppskriften har jeg brukt 400 gram svinekjøttdeig, en vanlig pakke med andre ord. Men jeg pleier å triple oppskriften og så lager jeg like gjerne opp en hel haug når jeg først er i gang. Hvilken grønnsaksblanding du vil bruke er en smaksak, men husk at mais har mye karbohydrater. Hver av lunsjkakene har bare 4 gram karbohydrat, og siden de har en del fett holder de deg mett lenge! Her er oppskriften:

LUNSJKAKER

Du trenger:
400 g kjøttdeig av svin
2 egg
100 g aspargesbønner (Frionor, dypfryst)
1 gulrot
Salt, pepper, muskat
Ghee eller meierismør til steking

Slik gjør du:
Skrell gulroten og skjær den i små terninger.
Skjær aspargesbønnene i små biter.
La gulrotbitene få et oppkok på et par minutter og sleng med aspargesbønnene de siste sekundene.
Elt kjøttdeigen med egg og krydder godt, bruk gjerne kjøkkenmaskin med eltekrok hvis du har.
Bland i grønnsakene når deigen er feltet eltet.
Form til 8 burgere og stek dem i stekepanna – først på forholdsvis høy varme til de har fått stekeskorpe, så lav varme til de er gjennomstekt.

 

Brød uten karbo?

Her har jeg samlet de brødoppskriftene jeg har hatt mest hell med.
Bare klikk på knappen, så sender jeg deg oppskriftene!

JA TAKK - send meg brødoppskriftene!
Close

50% Complete

Heisann

Så hyggelig at du vil ha oppskriftene! Bare legg igjen fornavn (uten etternavn) og e-post adresse, så sender jeg dem med en gang :-)