Blodsukkeret styrer vekta!

De fleste vet at et lavkarbo kosthold gir bedre vektkontroll. I dag vil jeg snakke om hvorfor det hjelper oss å kontrollere vekta.

Når du spiser raske karbohydrater - mel, sukker, potet, ris, pasta mm - så stiger blodsukkeret. Akkurat der og da kan det være behagelig, du får en liten boost på lik linje med dagens første kaffekopp. Men kroppen vil ikke ha et blodsukker som ligger over normalen, så den begynner å skille ut insulin.

Måten insulinet får ned blodsukkeret på, er at den omdanner det til kroppsfett. Enkelt og brutalt: Hver gang du spiser noe som påvirker blodsukkeret, så gir du kroppen beskjed om å lage mer kroppsfett!

Det er særlig fettet som legger seg rundt midja - den såkalte bukfedmen - vi forsøker å forhindre. Bukfettet kalles gjerne "det farlige fettet". Det legger seg innimellom kroppens vitale organer. Dette forhindrer god blodsirkulasjon og opptar plass sånn at organene ikke får den plassen de trenger for å fungere optimalt.

Hva kan du gjøre for å holde blodsukkeret stabilt?

🛑 Unngå raske karbohydrater

❤️ Velg langsomme karbohydrater med mye kostfiber. Dette finner du særlig i korn, grønnsaker og bær.

❤️ Spis minst 5 grønnsaker om dagen! Hold deg til de grønnsakene som vokser over bakken (unntatt mais).

❤️ Spis nok fett! Fett påvirker ikke blodsukkeret, og bidrar til å bremse effekten av de karbohydratene du inntar sammen med fettet.

❤️ Hold kroppen i gang! Kroppen sløser ikke med kreftene, blir den ikke brukt så reduserer den de fysiologiske reaksjonene til et minimum. Når du bruker kroppen vil muskelcellene holdes aktive, og dette gjør at de tar opp sukker fra blodet før det rekker å omdannes til kroppsfett. Å bevege deg, og aller helst såpass at pulsen stiger noe, viser seg å ha en veldig positiv effekt på blodsukkeret.

 

Brød uten karbo?

Her har jeg samlet de brødoppskriftene jeg har hatt mest hell med.
Bare klikk på knappen, så sender jeg deg oppskriftene!

JA TAKK - send meg brødoppskriftene!
Close

50% Complete

Heisann

Så hyggelig at du vil ha oppskriftene! Bare legg igjen fornavn (uten etternavn) og e-post adresse, så sender jeg dem med en gang :-)