Det lille ekstra

Når det gjelder corona pandemien som påvirker livene våre i såcstor grad i disse dager, har du forhåpentlig bedre kilder enn bloggen min. Derfor skal jeg også si veldig lite om den, men akkurat i dag kommer jeg ikke unna å nevne den.

Det beste du kan gjøre for å holde deg frisk, er å følge helsemyndighetenes anbefalinger. Blant disse er et sunt og godt kosthold, og i dag har jeg lyst å gi deg fremgangsmåten for å lage deg en smoothie proppfull av vitaminer og antioksidanter.

Først har jeg lyst å tipse deg om et bra produkt (jeg er ikke sponsa, bare så det er sagt). Du har sikkert opplevd å komme hjem fra butikken med avokado som er alt for hard, og før du vet ordet av det, er den plutselig blitt brun og uspiselig. Spesielt ergerlig siden avokado er så dyrt. Men det finnes altså frossen avokado, og med en sånn pose i fryseren har du alltid avokado tilgjengelig når du vil lage deg en smoothie.

Og siden jeg først er i gang med smarte produkter for fryseren, hvorfor ikke ta med frossen grønnkål?

Grunnen til at jeg tar med disse to grønnsakene er at avokado gir oss fett, og grønnkål er proppfull av vitaminer, antioksidanter og kostfiber. (Jada, jeg vet at avokado egentlig er en frukt, men vi regner den vanligvis som grønnsak likevel...)

For å lage deg en god smoothie trenger du food processor, hurtigmikser eller smoothie blender. Smoothie blendere kan du få fra et par hundrelapper og opp til et par tusenlapper. Jeg anbefaler at du ikke går for den billigste, det er nemlig stor kvalitetsforskjell. Hvis du kjøper en med kraftigere motor og bedre blader, blir alle ingrediensene most til fin puré i løpet av sekunder. Velger du en billigere, vil du sannsynligvis ende opp med en smoothie med masse små biter. I tillegg til at de som regel bråker noe voldsomt.
Nok en gang - jeg er ikke sponsa, men det merket jeg selv sverger til er Nutribullet.

Når du lager smoothien din, synes jeg du skal ta utgangspunkt i avokado, grønnkål og kaldt vann.
Så er det jo hyggelig at den ikke smaker helt likt hver gang, så bruk for eksempel noen bær eller et halvt eple. Andre gode ingredienser er stangselleri, agurk, spinat og kål.

Nå har du en smoothie med masse fiber, vitaminer og antioksidanter, og dessuten sørger avokadoen for fett som er viktig for metthetsfølelsen. Vil du gjøre den enda mer komplett kan du ha i en måleskje proteinpulver.

Dette er ikke siste gang jeg kommer til å blogge om smoothies. Det er noe jeg virkelig brenner for fordi det er så sunt, raskt å lage og dessuten veldig enkelt å gjøre til en god vane.

Ha en fortsatt god dag, og ta vare på deg selv!

Brød uten karbo?

Her har jeg samlet de brødoppskriftene jeg har hatt mest hell med.
Bare klikk på knappen, så sender jeg deg oppskriftene!

JA TAKK - send meg brødoppskriftene!
Close

50% Complete

Heisann

Så hyggelig at du vil ha oppskriftene! Bare legg igjen fornavn (uten etternavn) og e-post adresse, så sender jeg dem med en gang :-)