Feiende flott frokost!

Når farmor skulle gi et kompliment for maten, pleide hun å si: "Denne kan du trygt servere kongen!" Vi som kjente henne visste at større kompliment kunne ikke mat få, det var jevnbyrdig med å få en stjerne i Michelin-guiden.

Den frokosten jeg skal gi deg oppskrift på i dag, ville garantert ha blitt kongegodkjent hvis farmor fortsatt hadde vært i live. Det er min egen vri på Eggs Benedict - canadiernes favorittfrokost, de kaller den bare for "Bennys". Originalen består av en engelsk frokost muffin med posjert egg, hollandaisesaus og skinke eller bacon. Ofte med asparges som tilbehør. Lavkarbovarianten er at jeg har byttet ut muffins med en halv avokado. Smaken og konsistensen på avokadoen passer helt perfekt sammen med hollandaisesausen.

Selv om det ikke tar så lang tid å lage denne frokosten, så er det likevel ikke en frokost du gir deg i kast med mandag morgen når du har en halvtime på deg før du må styrte ut døra. Og så er det lov å "juksa litegrann". Jukset består i at du bruker hollandaisesaus fra pose. Eller for å gjøre det enda enklere - kjøp den ferdiglagede varianten som finnes i beger. Men har du ånden over deg, synes jeg absolutt at du skal lage den fra bunnen av, den får en rund og fløyelsaktig konsistens, og gir deg garantert noen ekstrapoeng i konkurransen om hustets beste kokk.

Her får du faktisk to sjanser til å imponere i en og samme frokost. Eggene skal nemlig være posjerte. Det er ikke så vanlig i Norge, og derfor tror mange at det er komplisert. Sannheten er at det er ikke vanskeligere enn å koke egg! Gjør som meg - knekk hvert av eggene i sin egen lille skål eller kopp før du starter, da har du alt klart når vannet er varmt nok.

Nok prat for i dag - her er oppskriften:

POSJERTE EGG MED HOLLANDAISESAUS

Du trenger:
2 egg
½ avocado
1 dl hollandaisesaus
Et par skiver sprøstekt bacon.

Slik posjerer du egg:
Kok opp vann med litt salt og eddik.
Knekk eggene i hver sin lille kopp.
Når vannet fosskoker kan du skru varmen ned på det laveste, og så lar du eggene renne forsiktig ut av koppen og ned i vannet.
La dem trekke 3 – 4 minutter før du fisker dem opp med en hullsleiv.

Legg den halve avocadoen på en tallerken, og legg de posjerte eggene over. Hell over 1 dl av den ferdige hollandaisesausen. Dryss over små biter av bacon. Smaker veldig godt med asparges ved siden.

HOLLANDAISESAUS
4 porsjoner

Du trenger:
3 eggeplommer
Litt salt
Saften av 1 sitron
250 g smør

Sånn gjør du det:
Kok opp vann i en stor kjele, og sett en liten kjele oppi denne.
Mens du venter på at vannet skal koke opp, skjærer du opp kaldt smør i små terninger.
Pisk eggeplommene og saften av en halv sitron til blandingen tykner og blir luftig. Pisk hele tiden, og hold øye med den, ellers blir den kornete!
Pisk inn en og en terning av smøret. Pisk hele tiden, og pass på at vannet i den store kjelen ikke fosskoker.
Når du har rørt inn alt smøret, setter du kjelen til side og rører enda en liten stund.
Smak til med salt og eventuelt litt mer sitronsaft

Brød uten karbo?

Her har jeg samlet de brødoppskriftene jeg har hatt mest hell med.
Bare klikk på knappen, så sender jeg deg oppskriftene!

JA TAKK - send meg brødoppskriftene!
Close

50% Complete

Heisann

Så hyggelig at du vil ha oppskriftene! Bare legg igjen fornavn (uten etternavn) og e-post adresse, så sender jeg dem med en gang :-)