En helt vanlig dag

biffsalat lavkarbo smoothie Jan 31, 2020

Når jeg snakker med vennene mine, blir jeg ofte overrasket over hvor mye de opplever på bare noen få uker. De gangene jeg setter meg ned for å skrive en hilsen til noen jeg ikke har snakket med på lenge, må jeg virkelig vri hjernen for å komme på noe å skrive som ikke er så altfor trivielt.

For å være ærlig, så er jeg veldig fornøyd med å ha rutiner i hverdagen – jeg tror jeg søker mer mot det kjente enn mot spenning. Det som gjør hverdagen min litt spesiell sammenlignet med mange andres, er at jeg bor i Mexico. Men det har jeg gjort de siste ti årene, så det er også blitt en rutine 😊

Det er selvsagt ting som skjer i mitt liv også, en annen reise, jeg har middagsgjester eller er selv invitert på fest, jeg har perioder med ekstra mye jobbing og har (heldigvis!) ofte besøk fra Norge.

De aller fleste måltidene jeg inntar er lavkarbo, men så unner jeg meg med god samvittighet utskeielser innimellom, vanligvis de gangene jeg selv ikke er ansvarlig for maten.

Jeg tenkte å ta deg gjennom en helt vanlig dag i livet mitt, og siden de fleste dager som sagt er ganske like, så kan jeg like gjerne ta gårsdagen. Jeg står opp ganske tidlig og det første jeg gjør er å ta meg en kaffe. Med årene er det akkurat som om synet våkner senere enn resten av kroppen, så jeg gjør klar trakteren kvelden i forveien. Det er få sanseinntrykk jeg liker bedre enn kaffelukta som sprer seg utover kjøkkenet om morgenen. Mmmmmm ☕

Korrupte markedskrefter har virkelig forsømt seg når det gjelder å presse opp prisen på kaffe! Jeg har ofte lurt på hvor mye jeg skulle vært villig til å betale for kaffe fremfor å slutte å drikke det. Uten tvil en tusenlapp per kilo!

Mange lavkarbo-tilhengere sverger til en «fettkaffe» om morgenen, men det er ikke noe for meg. Mulig det er noe for deg, så det skal jeg veldig snart blogge om!

Til frokost lagde jeg meg en smoothie – den besto av spinat, vann, noen frosne jordbær, en klunk olivenolje og en måleskje proteinpulver. Jeg skal lage en blogg bare om smoothies, det er viktig at den er lavkarbo, og inneholder fett og protein. Da holder du deg mett lenge!

Siden jeg stort sett jobber foran Macen, så blir det veldig stillesittende. Derfor har jeg som mål å være i fysisk aktivitet 90 minutter hver formiddag. I går besto det i at jeg dro på treningssenteret hvor jeg løp en halvtime på tredemølla og så gjorde jeg en time med forskjellige øvelser.

Når jeg kommer hjem fra trening er jeg skrubbsulten, så da lønner det seg å ha planlagt en lunsj på forhånd. Jeg steker noen rundstykker som er veldig gode, og for en tid siden fikk jeg en god idé 💡 I stedet for å forme deigen til ti rundstykker som jeg vanligvis gjør, formet jeg den til fem små pizzabunner. Disse stekte jeg i fem minutter, og la dem i fryseren. I går tok jeg en av disse, la på tomatsaus, pepperoni og revet ost og inn i ovnen med den.

Middagen ble en biffsalat. På bildet ser det kanskje ut som om jeg brente kjøttbitene – de ble litt mørke, men veldig gode. Du vil også se at det er noen pastaskruer i salaten. Pasta er jo ikke akkurat lavkarbo, men jeg bruker fullkornspasta, og da kan man godt unne seg litt pasta innimellom.

Jeg pleier egentlig ikke å spise salat til middag, men i går fikk jeg kjempelyst på det, og så passet jeg på å lage nok til at jeg kunne ha det som lunsj i dag også.

Dette var dagen min - ikke at jeg tror du er så superinteressert i å vite hvordan jeg lever, men jeg ville bare fortelle at det å leve sunt og lavkarbo er veldig enkelt ❣️

Brød uten karbo?

Her har jeg samlet de brødoppskriftene jeg har hatt mest hell med.
Bare klikk på knappen, så sender jeg deg oppskriftene!

JA TAKK - send meg brødoppskriftene!
Close

50% Complete

Heisann

Så hyggelig at du vil ha oppskriftene! Bare legg igjen fornavn (uten etternavn) og e-post adresse, så sender jeg dem med en gang :-)