☕Frokost for deg som ikke spiser frokost!

Ikke noe er som to fluer i en smekk, så derfor starter jeg bloggen med å avlive ikke bare EN, men TO myter:

Spis ofte og lite!
Frokosten er dagens viktigste måltid!

Ingen av påstandene stemmer. Det med ofte og lite, henger igjen fra tiden hvor den vanligste slankemetoden var å kutte ut fettet. Da ble det stort sett bare karbohydrater igjen, med det resultatet at blodsukkeret sank veldig fort med mindre du passet på å stadig fylle på med nye karbohydrater.

Det er heller ingen logikk i at frokosten skal være viktigere enn andre måltider, men det kan nok ha noe å gjøre med at norsk kosthold består av mye brødmat. Da er blodsukkeret ganske på bånn om morgenen, sånn at det trenger en ny boost.

Med mindre karbohydrater og mer fett, trenger du ikke tenke så mye på dette, da holder blodsukkeret seg stabilt uansett. Men det kan jo være greit å få i seg litt om morgenen likevel!

Tipset til deg som ikke er så glad i frokost, er at du lager deg en kopp ketokaffe! Jeg må komme med en liten advarsel – når du ser gjennom oppskriften vil du kanskje tenke at dette smaker pyton. Det gjør det faktisk ikke, det er – tro meg eller ei – godt på smak! Jeg liker vanlig sterk kaffe uten melk, søtning eller annet tull, men akkurat en ketokaffe synes jeg kan smake deilig innimellom. Og så er det så praktisk, for kaffe MÅ jeg ha om morgenen uansett.

To ting er viktige for at den skal bli vellykket:
📌Kaffen bør være sterk og skikkelig varm
📌Fettet bør være romtemperert

Du trenger:
1 kopp sterk og varm kaffe (koffeinfri om du vil)
1 spiseskje kokosnøttolje
2 spiseskjeer usaltet smør eller Ghee

Jeg har smoothiemikseren min stående fremme på kjøkkenbenken, så jeg pleier å kjøre kaffen og fettet der for at det skal blande seg skikkelig. En annen smartdings er de små melkeskummerne på batteri du får kjøpt, de koster bare en femtilapp.

Gleder meg til å høre hva du synes! Den kaffen jeg har med i oppskriften her inneholder 270 kcal (en bra frokost med andre ord) og 0 gram karbo! Den holder deg mett og god lenge, og sørger for at blodsukkeret holder seg stabilt  ❤️

Brød uten karbo?

Her har jeg samlet de brødoppskriftene jeg har hatt mest hell med.
Bare klikk på knappen, så sender jeg deg oppskriftene!

JA TAKK - send meg brødoppskriftene!
Close

50% Complete

Heisann

Så hyggelig at du vil ha oppskriftene! Bare legg igjen fornavn (uten etternavn) og e-post adresse, så sender jeg dem med en gang :-)