De beste knekkebrødene lager du selv!

knekkebrød Apr 11, 2020

Jeg får nesten et snev av dårlig samvittighet som poster oppskriften på noe SÅ godt nå som de fleste butikkene er stent for påsken. Men lov meg at du leser oppskriften og så skaffer du deg det du trenger. Bedre knekkebrød har du muligens aldri smakt!

Noen ganger bestemmer jeg meg for at en del ting er så komplisert at jeg ikke engang gidder å forsøke. De var tilfellet med knekkebrød også, jeg så for meg at det var på nivå med lefsebaking. Heldigvis greide en venninne å overbevise meg om at det er noe av det enkleste man kan lage😍

Jeg bruker bakematter av silikon, men det går fint med bakepapir også. Legg halvparten av røra mellom to bakepapir (eller silikonmatter) og så kjevler du. Da blir de tynne og fine helt ut i kantene, helt uten søl! En annen ting du skal passe på er dette: Fiberhusk absorberer mye væske, så ikke la røra svelle lengre enn 10 minutter, da blir den hard og vanskelig å jobbe med.

Jeg skjærer ganske små firkanter, da holder en porsjon til 32 knekkebrød. Knekkebrødene er veldig mettende, så det er smart å lage dem små, og heller bruke litt ekstra pålegg.

Her har du oppskriften!

KNEKKEBRØD
32 små knekkebrød

Du trenger:
125 g mandler eller nøtter
3 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
2 ss fiberhusk
1 ts salt
5 dl vann

Slik gjør du:

Mal mandlene i en blender (for eksempel smoothiemakeren).
Rør sammen alle ingrediensene og la røra svelle 10 minutter.
Bruk en slikkepott til å fordele røra utover 2 stekebrett. Bruk bakepapir eller silikonmatter.

TIPS: Legg halvparten av røra på et smurt bakepapir. Legg et smurt bakepapir over der, og bruk kjevla til å få dem tynne og fine helt ut i kantene.
Bruk en vanlig smørkniv til å rute opp hvert brett i 16 stykker.
Stek ved 160 grader i 70 minutter, midt i ovnen.
Har du varmluft kan du steke to brett av gangen.

Avkjøl på rist. Hvis de ikke er sprø etter at de er avkjølt, kan du ha dem stående i komfyren på lav varme i 15 – 20 minutter til.

 

Brød uten karbo?

Her har jeg samlet de brødoppskriftene jeg har hatt mest hell med.
Bare klikk på knappen, så sender jeg deg oppskriftene!

JA TAKK - send meg brødoppskriftene!
Close

50% Complete

Heisann

Så hyggelig at du vil ha oppskriftene! Bare legg igjen fornavn (uten etternavn) og e-post adresse, så sender jeg dem med en gang :-)