Deilige lakriskuler!

Mesteparten av mitt voksne liv har jeg levd lavkarbo, så det er ikke så mye jeg savner av godterier lenger, siden det har vært så lite av det de siste 25 årene. Men når det kommer til lakris er jeg ikke til å stoppe. Jeg bor i Mexico, og her selger de ikke lakris - heldigvis, får jeg vel si. Men når jeg kommer til Norge er det første jeg gjør å gå innom taxfreen hvor jeg kjøper en pakke lakrispiper.

En venninne ga meg en pose økologisk lakrispulver og etter å ha googlet litt fant jeg en super måte å bruke det. Jeg lager lakriskuler med nøtter og dadler som base, og så smaksetter jeg med kakao og lakris. Noen ganger har jeg i litt chilipulver også. Jeg skal være den første til å innrømme at sunne, lavkarbo godterier sjelden smaker like godt som originalen. I dette tilfellet synes jeg imidlertid at de overgår originalen, for de smaker så rent av mørk sjokolade og lakris.

Dessuten er de superraske å lage, ikke noe hakking, koking, smelting eller baking - du kjører bare alle ingrediensene sammen til en deig og ruller det ut til kuler. Deigen er lett å jobbe med, den er verken klissete eller for fast. Jeg har litt lakrispulver i en boks, og så legger jeg kulene i denne etter hvert som jeg triller dem ut. Når de er ferdige setter jeg på lokket og rister godt, og - vips! - har du en boks med deilige lakriskuler!

Som du ser er de ikke uten karbo, men innholdet av fett og fiber vil gjøre at karbohydratene ikke påvirker blodsukkeret i særlig stor grad.

LAKRISKULER
25 kuler

Du trenger:
80 g mandler
80 g cashewnøtter eller valnøtter (eventuelt 160 g av en sort)
150 g dadler uten stein
2 - 3 ss lakrispulver (jeg er veldig glad i lakris, så jeg bruker tre store ss)
1 ss kakaopulver
½ ts salt
Hvis du ønsker en mer voksen smak, kan du tilsette ½ ts chilipulver
Litt ekstra lakrispulver eller kakao til å rulle kulene i

Slik gjør du:
Ha alle ingrediensene i hurtigmikser eller food processor. Hvis du har blender med god kapasitet, kan du bruke denne.
Kjør til du får en fin deig som samler seg.
Trill kuler av massen og rull dem i lakrispulver eller kakaopulver.
Holder seg lenge hvis du oppbevarer dem i tett boks i kjøleskapet.

Brød uten karbo?

Her har jeg samlet de brødoppskriftene jeg har hatt mest hell med.
Bare klikk på knappen, så sender jeg deg oppskriftene!

JA TAKK - send meg brødoppskriftene!
Close

50% Complete

Heisann

Så hyggelig at du vil ha oppskriftene! Bare legg igjen fornavn (uten etternavn) og e-post adresse, så sender jeg dem med en gang :-)