Lett som en sky

cloudbrød lavkarbo Feb 17, 2020

Når du lever lavkarbo er det smart å finne noen gode alternativer til den tradisjonelle brødskiva. Litt avhengig av hvor mye karbohydrat du tåler, så kan du nok unne deg noen skiver grovt brød innimellom, men de gir deg lite annet enn karbohydrater og fiber.

Lavkarbovariantene har to soleklare fordeler:
De inneholder lite eller ingen karbohydrater.
Siden de ikke inneholder karbo, er dette erstattet med fett eller protein, som begge er med på å gi deg en mye bedre metthetsfølelse enn karbohydrater gjør.

Jeg tviler på at jeg vil få noen språkpris for måten jeg har oversatt cloudeggs på - jeg kaller dem cloudbrød. Jeg synes skyegg høres litt merkelig ut, samtidig som jeg synes det er kunstig å skulle si cloudegg. Hva synes du?

Siden jeg allerede er i gang med å radbrekke språket vårt, kan jeg like godt fortsette. Cloudbrødene du ser på bildet er BLT-cloudbrød - bacon, lettuce, tomato. Jeg skjønner veldig godt at det er et uttrykk i USA, komboen av salt bacon, knasende sprø salat og myke, søte tomatskiver er herlig! Og vil du gjøre det skikkelig amerikansk, bruk Hellmans majones i stedet for smør!

Her er oppskriften på CLOUDBRØD

Du trenger:
3 egg
3 ss kremost (velg gjerne en krydderost for å få mer smak)
½ ts bakepulver
1 klype salt

Slik gjør du:
Sett komfyren på 150 grader.
Skill eggevitene fra plommen.
Stivpisk eggehvitene med håndmikser. PS. HELT stive
I en annen bolle, pisk sammen eggeplommer, kremost, salt og bakepulver.
Med slikkepotten «skjærer» du osteblandingen forsiktig inn i eggehvitene.
Legg 6 små topper på et stekebrett med bakepapir.
Stek midt i ovnen i 20 – 30 minutter, eller til de er lys gylne.
La avkjøles på rist.

P.S. De passer kjempegodt som tilbehør til suppe også! Kanskje lurer du på hvor mange gram hvert cloudbrød inneholder? Null gram 😍

 

 

Brød uten karbo?

Her har jeg samlet de brødoppskriftene jeg har hatt mest hell med.
Bare klikk på knappen, så sender jeg deg oppskriftene!

JA TAKK - send meg brødoppskriftene!
Close

50% Complete

Heisann

Så hyggelig at du vil ha oppskriftene! Bare legg igjen fornavn (uten etternavn) og e-post adresse, så sender jeg dem med en gang :-)