Når vekta stanser opp

Finnes det noe mer frustrende enn å gjøre alt riktig, og likevel nekter vekta å gå ned? Det måtte i så fall være at den begynner å gå oppover. En fattig trøst muligens, men likevel: Det skjer for alle!

Det finnes avanserte vekter som deler opp vekttallet i fett, muskelmasse og kroppsvæsker. De fleste av oss har den enkle varianten som forteller oss vekta, og det er også tilstrekkelig. Men da er det viktig å ikke ta vekttallet for god fisk. Økt muskelmasse, tarminnhold og ekstra vann i kroppen vil vise seg som vektoppgang selv om du har gått ned i fettprosent.

Det går nesten ikke en uke uten at jeg får mailer fra en av dere hvor dere forteller at vekta ikke har gått ned noe særlig, men at klærne sitter løsere. Noe bedre tegn finnes ikke, for det betyr som regel at det farlige bukfettet har sluppet taket, og at du i tillegg har fått økt muskelmasse.

Jeg mener ikke å si at tallet på vekta ikke har noe å si, for det har det! Men det jeg mener er at det betyr lite hva du veier i dag i forhold til for en uke siden, men det betyr veldig mye hva du veier i dag i forhold til hva vekta viste for et halvt år siden.

Forsøk å holde en viss kontroll med hvordan du spiser, beveger deg og lever forøvrig. Kanskje vil du finne et mønster? Er det typisk at vekta går opp de gangene det har vært mye stillesitting? Gikk vekta opp den uka det ble et par ekstra kvelder med vin? Har det noe å si for vekta at det er mye stress på jobben? Har du lagt deg til noen nye kostvaner i det siste som kan ha en innvirkning?

Et godt råd er å lage en liste hvor du setter opp ting du gjør og som kan ha en innvirkning på vektutviklingen. Ikke bare de faktorene som gjør at vekta går opp, ta for all del med det du gjør som du mener har en positiv innvirkning også.

Heldigvis er det en rekke tiltak vi kan sette i gang hvis vekta ikke vil samarbeide. Det kan være periodisk faste, en uke med minimalt kaloriinntak, to lavkaloridager per uke, øvelser for å øke oksygenopptaket til cellene, styrketrening eller at vi rett og slett bare går tilbake til start og tar tre uker med ketomeny. Det vil garantere deg en god ketose, og et godt utgangspunkt for å gjenvinne kontrollen.

Jeg blir nesten lykkelig når jeg får mailer som sier "jeg har gått litt opp siden sist, men jeg vet hva grunnen er". Det å ha den innsikten er alfa og omega.

En annen ting, de gangene vekta ikke rikker seg, så betyr jo det at du ikke har gått opp. Hvis du veier mer enn du ønsker å veie, så har du med andre ord gått opp i vekt tidligere, og denne utviklingen har du stanset. Jeg skjønner selvsagt at dette ikke oppleves som godt nok, men jeg synes så absolutt det fortjener et klapp på skulderen!

To råd på tampen:
Vei deg en gang i uken, verken mer eller mindre, og skriv ned vekttallet. Gled deg over en hver vektnedgang, men fokuser mest på hvordan vekta har utviklet seg de siste par månedene.

Hvis målet ditt er å gå ned, så finn frem et par jeans som er litt for små og prøv disse med jevne mellomrom. Få ting trumfer gleden over å kunne få igjen siste knappen uten å måtte trekke inn magen!

Brød uten karbo?

Her har jeg samlet de brødoppskriftene jeg har hatt mest hell med.
Bare klikk på knappen, så sender jeg deg oppskriftene!

JA TAKK - send meg brødoppskriftene!
Close

50% Complete

Heisann

Så hyggelig at du vil ha oppskriftene! Bare legg igjen fornavn (uten etternavn) og e-post adresse, så sender jeg dem med en gang :-)