Som julaften på kjerringa!

Uncategorized Nov 22, 2021

Å legge på seg litt i jula får vi nesten bare sette på sånn-er-livet-kontoen. Hadde det bare vært selve juledagene kunne vi nok kommet oss greit gjennom det, men julekosen starter jo allerede i november. Det er ukesvis med julebord, vennelag, pepperkaker på jobben, adventskalender, småkaker, julegodter og gløgg. Går det an å knipe inn litt ekstra nå før festlighetene kommer for fullt? Det har jeg lyst å snakke om i dag!

Hvis målet ditt først og fremst er å gå ned i vekt, så bør du legge inn det ekstra giret akkurat nå! Hvis du greier å gå ned et visst antall kilo fra nå og frem mot jul, så vil det være en stor motivasjon til å ta det litt forsiktig i selve julen også.

Lag deg en kostholdsplan for tiden frem til 1. desember. Selv om det skjer ting på selskapsfronten i løpet av disse ukene, så ikke la det stanse deg fra å leve nøkternt de dagene det ikke er selskapeligheter. Vær særlig påpasselig med karbohydratene, unngå mat med hvetemel og sukker. Finn alternativer til pasta, ris og poteter, det kan være grønnsaker, squashnudler eller blomkålris.

Fremfor å sette deg mål om hvor mye du vil gå ned frem til jul, kan du heller sette deg som mål å greie løftene du har gitt deg selv. Pass på at løftene blir mulige å overholde, en liste over gode tiltak kan for eksempel se sånn ut:

🎄 Ingen utskeielser med mindre jeg er invitert bort
🎄 Stå over alle ekstra karbohydrater, som for eksempel pepperkakeboksen på pauserommet
🎄 Alkohol maks en gang i uka
🎄 Bytte ut 5 måltider i uka med en liten keto-rett, som foreksempel ett kokt egg med to skiver gulost
🎄 Ekstra grønnsaker til alle måltider
🎄 Noe fysisk aktivitet hver dag - selv om det bare blir en lite gåtur i nabolaget

Å sitte her og tenke at "dette skal jeg gjøre!" holder ikke! Skriv det ned, syng det ut og vær tydelig på det både overfor deg selv og andre. Vi snakker noen få uker, dette vil du greie uten problemer.

Jeg håper du lar deg inspirere til å være litt streng mot deg selv de neste ukene. Å starte det nye året med å forsøke å komme tilbake til det vi veide i november året før er en kjip start, la oss heller ta tyren ved hornene og kontrollere vekta NÅ.

Brød uten karbo?

Her har jeg samlet de brødoppskriftene jeg har hatt mest hell med.
Bare klikk på knappen, så sender jeg deg oppskriftene!

JA TAKK - send meg brødoppskriftene!
Close

50% Complete

Heisann

Så hyggelig at du vil ha oppskriftene! Bare legg igjen fornavn (uten etternavn) og e-post adresse, så sender jeg dem med en gang :-)