Garantert suksess!

Selv om lavkarbo er min greie, så skal jeg være den første til å innrømme at det kan være en utfordring å få til gode kaker når man skal unngå både hvetemel, sukker, sjokolade og andre typiske kakeingredienser.

En av de aller beste kakene jeg vet om er suksessterte. Når jeg første gang kom over en oppskrift på lavkarbo suksessterte, så tenkte jeg "hvis denne blir god, så trenger jeg egentlig ingen andre kakeoppskrifter". Og akkurat så god ble den!

I lavkarbo bakst erstatter vi sukker med andre søtningsmiddel. Jeg anbefaler deg å ha minst et par forskjellige sukkererstatninger i kjøkkenskuffen, prøv deg frem og finn ut hva som passer best til hvilken oppskrift. I kakebunner synes Tagatesse eller Finesse bakesukker passer best. Tagatesse er vanskelig å oppdrive for tiden, men kanskje har du en pose liggende? Hvis ikke er Finesse akkurat like bra. Til den gule kremen har jeg brukt Sukrin, aller best er Sukrin+.

Suksessterten er så å si uten karbohydrater, så du kan trygt unne deg et stykke rett som det er!

Her kommer oppskriften:
SUKSESSTERTE
12 kakestykker

Bunn:
6 eggehviter
200 g malte mandler
100 g Sukrin, Finesse eller Tagatesse (selv foretrekker jeg Finesse og Tagatesse til bunnen og Sukrin til kremen)
1 ts bakepulver
3 ss meierismør, smeltet

Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 160 grader.
Pisk eggehviter og sukrin til eggehvitene er luftige og stive.
Vend inn malte mandler og bakepulver med en slikkepott.
Bland inn smeltet smør, blandes godt men forsiktig, sånn at ikke røra faller sammen.
Dekk en liten kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir og hell i røra.
Stekes på nederste rille i 35 minutter.

 Fyll:
6 eggeplommer
1 dl kremfløte
60 g Sukrin
150 g smør, skjæres i terninger

Slik gjør du:
Ha eggeplommer, kremfløte og sukrin i en tykkbunnet kjele.
Rør hele tiden med en tresleiv langs bunnen over svak til middels varme.
Fyllet skal tykne, men IKKE koke.
Når det er blitt så tykt at det tar litt før det dekker bunnen igjen etter at du har rørt, kan du begynne å tilsette smøret.
Tilsett smøret i to – tre omganger, mens du fortsetter å røre.
Når smøret har smeltet og fordelt seg fint, kan du sette gryta i kjøleskapet.
Rør opp et par – tre ganger mens du venter på at det avkjøles.
Når fyllet og kaka er helt avkjølt, kan du smøre på fyllet.

Den er super å fryse, og tiner på få minutter. Et godt tips er å steke den i muffinsformer, da har du perfekte serveringsstykker som tiner mens du lager kaffen!

Brød uten karbo?

Her har jeg samlet de brødoppskriftene jeg har hatt mest hell med.
Bare klikk på knappen, så sender jeg deg oppskriftene!

JA TAKK - send meg brødoppskriftene!
Close

50% Complete

Heisann

Så hyggelig at du vil ha oppskriftene! Bare legg igjen fornavn (uten etternavn) og e-post adresse, så sender jeg dem med en gang :-)