Torsk til middag

lavkarbo torsk Jan 31, 2020

Aldri er tosken så god som nå om vinteren! Familien min kommer fra en liten øy på nordvestlandet - Smøla - så jeg er oppdratt til å være kresen når det gjelder fisk. Man skal jo helst mene at ingenting er som fersk fisk. Og det stemmer nok, men da skal den være skikkelig fersk også. Fisken vi får kjøpt er ofte fisket for flere dager siden, og da er den jo egentlig ikke fersk lengre? Kjøper du fryst, så er den ofte frosset ned få timer etter at den ble fisket. Skal jeg være ærlig, foretrekker jeg å kjøpe den fra frysedisken. Med mindre jeg kan dra ut og fiske den selv da!

Når jeg skriver om mat, får jeg vann i munnen, og har en tendens til å kalle alle retter for min yndlingsrett. Derfor skal jeg forsøke å styre unna det ordet akkurat nå, men jeg har veeeeldig lyst å bruke det ūüėč

Det geniale med denne retten er at du lager alt i samme stekepanne, sånn at alle smaker og all næring blir godt bevart. Og så er den rask å lage. Jeg pleier å spise den akkurat som den er, uten tilbehør, da nyter jeg smaken best. Foretrekker du tilbehør kan du lage en god mos av blomkål som du koker, damper av, moser og så tilsetter du melk, smør, salt og pepper.

Her har du oppskriften:

TORSK I TOMATSAUS

Du trenger:

2 torskefileter

½ løk, finhakket

1 fedd hvitløk, i tynne skiver

1 ss raps- eller olivenolje

1 boks hermetiske, hakkede tomater

1 frisk tomat eller 12 cherrytomater

3 ss sorte oliven

Basilikumblader

Salt og pepper

Slik gjør du:
Start med å tørke av torskefiletene med husholdningspapir og strø over litt salt. Torsk trenger salt for å smake godt!
Varm olje i stekepannen, bruk gjerne en høy stekepanne som ikke er for stor i diameter. Husk lav varme!

Start med å blanke løken, og når den er blitt myk har du i hvitløken, og blander godt.

Hell i tomatene fra boks og legg lokk over pannen. La det putre på aller laveste varme i 10 minutter. Smak til med litt salt.

I mellomtiden skjærer du den friske tomaten i terninger, hvis du velger å bruke det.

Etter ti minutter har du i resten av tomatene, sorte oliven og legg fiskestykkene over tomatsausen.

Kvern pepper over både tomatsausen og fiskestykkene, og sett på lokket igjen.

Hold varmen på det aller laveste, og la fiskestykkene trekke i 8 – 10 minutter.

Legg fiskestykkene med noe av sausen på tallerken og pynt med friske basilikumblader.

 

Brød uten karbo?

Her har jeg samlet de brødoppskriftene jeg har hatt mest hell med.
Bare klikk på knappen, så sender jeg deg oppskriftene!

JA TAKK - send meg br√łdoppskriftene!
Close

50% Complete

Heisann

Så hyggelig at du vil ha oppskriftene! Bare legg igjen fornavn (uten etternavn) og e-post adresse, så sender jeg dem med en gang :-)